Om

Ullis yoga & meditaion

 

Kundalini betyder livsenergi

 

I Kundaliniyoga arbetar vi med mjuka, och ibland mer kraftfulla, fysiska kroppsställningar som vi blandar med avslappning samt andningstekniker. Efter övningarna gör vi en längre djupavslappning liggande på rygg och avslutar med meditation.

 

Du behöver inte ha tidigare erfarenhet av yoga för att delta i kursen eftersom du anpassar övningarna efter din förmåga och kroppens kapacitet just för stunden. Det finns olika varianter av kroppställningar så att du själv kan välja vilken svårighetsgrad som passar dig.

Kan du inte sitta på golvet eller med benen i kors? Det går alldeles utmärkt att ha stol som hjälpmedel i så fall. Alla som vill kan vara med. Min uppfattning är att det inte är viktigast att "nå tårna" utan att hitta sina gränser och hålla sig inom dem.

 

Att regelbundet träna kundaliniyoga medför att du utvecklas både fysiskt och mentalt. Yoga hjälper kroppen att släppa på spänningar och varva ner, samt att den tillför ny energi.


Ulrika Gillrup heter jag och är utbildad kundaliniyoga- och meditationslärare.

Yoga har varit en del av mitt liv sedan 2009 då min mamma tog med mig på ett pass, så nu "firar" jag 11 år på mattan. Jag blev väldigt förälskad i denna yogaform och ville lära mig mer, 2013 bestämde jag mig för att gå utbildningen på 400 timmar för att bli certifierad lärare. Resan under utbildningen var stundtals både lång och krokig men ack så spännade.

 

Sedan jag blev klar föra att undervisa har det blivit några år med "måndagsyoga" (som nu övergått till "tisdagsyoga") samt även lunchyoga på ett par företag. Har även haft förmånen att få göra yoga vid företagsevent, bland annat på Ystad Saltsjöbad.